CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

LINTASAN LAHZATAN

KepadaNya Aku Kembali

Zikrullah


Mari berzikir bersama-sama mengikut alunannya..

Semoga kalimah ALLAH bisa menggegarkan dan memusnahkan keegoan dan kekerasan hati ini.
BACAlah setiap kalimah demi kalimah agar mata turut menjadi saksi zikir ini.




الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله

الله الله الله الله الله
يـــــ
الله

الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله

الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله

الله الله الله
يِِِِـــــ
الله

الله الله الله الله الله
يـــــ
الله

الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله

الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله



Thursday, September 3, 2009

Panggilan Semalam..Siapa Dia?

Jam 12.45 tengahari semalam, ana mendapat panggilan daripada Sya'ban..

Sya'ban : Kenapa mu tutup h.set?
Ana : Aikk..mu ingat h.set ni ada office hour ke? main tutup dan bukak?
Sya'ban : Alamak...loyer buruk lak.
Ana : Ishh..jangan mengata orang..
Sya'ban : Ha? bile pulak mengata orang nih..
Ana : Tu..tadi cakap lawyer buruk. Tapi, pelik gak. Kat situ ada budak amik lawyer ye?

(Dialog di atas bukanlah dialog yang sebenar...Yang bawah ni baru betul)

Sya'ban : Kenapa mu tutup handset?

Ana : Owh..baru charge h.set..Mati tadi

Sya'ban : Ni..tadi, ada orang telefon Sya'ban. Dia kata, nak hantar gambar konvo Sya'ban by hand. Dia tanya rumah kat mana. Pastu, dia kata, dia nak minta mu ambil gambar tu dan jumpa kat stesen komuter.

Ana : Aiikk..lain benar bunyinya. Siap by hand lagi tu. Pelikla..Kenapa dia tak hantar post je? Kawan-kawan ada yang dah dapat gambar tu?

Sya'ban : Ada sorang kawan saya dari Johor kat sini. Dia kata, dia tak dapat lagi gambar konvo.

Ana : Kenapalah orang tu bengong sangat.. Postkan senang. Takkan lah dia nak hantar gambar ke rumah setiap orang. Jenuh tu..

Sya'ban : Saya dah bagi nombor telefon mu kat dia. Nanti, bila dia sampai kat stesen komuter, dia call mu. Mungkin dalam jam 4 petang.

Ana : Oklah..tengoklah cam ne


Ana terus bagitahu perkara ini kepada mak ana. Entahlah, angin apa datang semalam. Mungkin tempias dari gempa bumi di kepulauan jawa yang juga negara jiran kita...
Yang pastinya, ana kata kat mak ana:


Ana : Mak, pelik la orang tu. Kenapa dia tak post je gambar Sya'ban tu? Ni siap bagi byhand. Nanti, mesti orang tu minta charge la, apela..takut gak mak. Entah nak pukau ke..

Mak : Mak pun pelik.

Ana : Kenapa dia tak hantar je kat Nilai dan PJ..kan semua budak ex Darul Quran Persijilan ada kat situ. Kan senang..sekali harung je. Ke dia terpegun tengok gambar Sya'ban?

Mak : Bagi mesej kat Sya'ban..minta no tepon orang tu.

Ana : Ok..


(Tidak lama kemudian...)


Mak : Assalamualaikum..

Orang tu : W'slm.

Mak : Ni orang yang nak bagi gambar Sya'ban tu ke?

Orang tu : Ye saya

Mak : Siapa nama?

Orang tu : Shauqi

Mak : Tidur ye tadi. Serak je suara

Shauqi : Eh..tak de la..Baring-baring je..

Mak : Shauqi nak hantar gambar tu kat umah mak cik ke?

Shauqi : Ya..saya ingat nak jumpa kat stesen komuter, senang sikit.

Mak : Shauqi ni duduk mana ya?

Shauqi : Saya tinggal kat Bangi. Tu yang dekat ngan kawasan umah makcik. Saya kerja kat Kajang. Nanti on the way saya balik, saya boleh singgah stesen komuter tu.

Mak : Wat susah je...Boleh je kalau mak cik pergi umah Shauqi. Ni duduk kat umah bujang ke atau umah family?

Shauqi : Eh..tak pelah mak cik..Buat susah susah je..Saya tinggal ngan family.

Mak : Owh..dah kahwin la ni ye?

Shauqi : Eh..tak delah makcik. Saya tinggal dengan mak dan ayah

Mak : Owh..Tak pelah..makcik datang umah Shauqi la ye?

Shauqi : Tak pe makcik. Saya boleh TOLONG hantarkan. Nanti saya datang ye..dalam kul 4 petang cam tu. Apa-apa nanti saya call balik...

Mak : Ok




....bersambung....

2 comments:

aishah jauhara said...

oittt...
dah agak dah..
tengok tajuk tadi pun dah tau..
xde cerita lain ke nak post???

aminmenulis said...

Haha...
Best3..
Mesti org minat kat sya'ban nih.
Haih..
Secret admire ni.
Hehe..
Cepat la sambung..

Cabaran Menaip