CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

LINTASAN LAHZATAN

KepadaNya Aku Kembali

Zikrullah


Mari berzikir bersama-sama mengikut alunannya..

Semoga kalimah ALLAH bisa menggegarkan dan memusnahkan keegoan dan kekerasan hati ini.
BACAlah setiap kalimah demi kalimah agar mata turut menjadi saksi zikir ini.




الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله

الله الله الله الله الله
يـــــ
الله

الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله

الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله

الله الله الله
يِِِِـــــ
الله

الله الله الله الله الله
يـــــ
الله

الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله

الله ... الله ... الله
يِِِِـــــ
الله



Monday, May 18, 2009

Hari Semakin Tua


Langkah lesu musafir senja
Meniti lorong pinggiran kota
Sesekali terhuyung hayang
Melewati denai-denai kesesakan manusia
"Mabuk"..
Sinis sang penyapa
Terjahan ikut rasa
Tanpa usul periksa

Dibiarkan tempelakan mereka
Kerana dia adalah luar biasa
Punya keluarga dan anak
Ya....ramai tak terkira
Harta melimpah ruah
Kereta pelbagai warna
Baju berjenama
Makanan mewah
Perhiasan indah

Namun,
Hadiah tidak terjangka dari mereka
Meninggalkan ia sebatang kara
Dek kerana himpunan dunia ternoda
Mudah sahaja dilupakan segala penat lelah
Yang dihamburkan untuk keluarga,sahabat tercinta
Diterajang jauh
Ke dunia yang tidak dikenali
Tidak mampu ia berkata-kata
Adakah ini sudah menjadi nasibnya?

Bibirnya tidak lekang
Membutir kira-kira
Membilang rumus Algebra lagaknya
Menghitung andai esok ada untuknya
Mengharap simpati mereka yang mengenali
dirinya
Agar dibawa kembali
Melalui detik-detik berharga bersama
Kerana..
Ingatan dia tidak pernah lupa
Tarikh keramat
18 Mei 1984
Ya..itulah detik aku diciptakan ke dunia
Dah..aku tak tahu nak sambung ayat macam mana..
haha..
sebab dah tak dak idea..jangan marah na..

so, diucapkan terima kasih di atas ingatan sahabat-sahabat, ramai sgt nak jadi org first wish ni..
so, ana bg award (penghargaan sbnrnya) secara tak rasmi la (kan Amin..haha) kepada mereka-mereka yg cepat wish..tak harap sgt pun (walaupun ada la sikit..hahaha)..Doakan ana bahagia, cemerlang di dunia dan akhirat..aminn..

Dengan bangganya, pemenang-pemenangnya adalah:

Kategori Sms (mobile) : Siti 'Aishah Jauhara (adik ana yg poyo tu)
Kategori Chatbox (dlm blog): Amin @ Saifullah Jauhari
(pemilik blog http://www.allgreenislamic.blogspot.com/)
Kategori YM : Nurhafizzah bte Mohammad
(student Univ.Azhar,Iskandariah)

Semoga kita semua ditetapkan iman, hidup didalam iman dan mati di dalam iman...ALLAHU AKBAR...

1 comments:

catconda said...

ala...tahun ni diriku xde dlm mane2 kategori pong..sedeynye......

Cabaran Menaip